Fleur (28) werd uit pure wanhoop maar lifecoach: “Wat moest ik anders?”

Fleur (28) werd uit pure wanhoop maar lifecoach: “Wat moest ik anders?”
Foto: Dikushin Dmitry / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Bijna 20 procent van de Nederlanders is ongelukkig. Vaak blijven ze hangen in een baan die ze niet leuk vinden, omdat ze geen idee hebben wat ze anders willen doen in het leven. De 28-jarige Fleur de Houtert uit Amsterdam werd uit pure wanhoop maar lifecoach.

“Na mijn studie filosofie had ik geen idee wat met mezelf aan moest”, vertelt Fleur. “Ik heb allerlei baantjes geprobeerd, maar ik voelde me nergens op mijn plek. Uiteindelijk ben ik maar lifecoach geworden. Nee, niet leuk, maar je moet toch iets doen om de boodschappen te betalen.”

Als lifecoach geeft Fleur haar cliënten advies over hoe ze meer uit het leven kunnen halen. “Met tegenzin hoor”, geeft ze toe. “Daarom doe ik dit werk ook maar drie dagen per week. Anders zou ik het echt niet volhouden.”

“Volgens mijn cliënten ben ik goed in wat ik doe, maar zelf zie ik dat niet zo. ’s Ochtends sleep ik mezelf met moeite naar mijn werk en ’s avonds ben ik bekaf. Het liefst zou ik er helemaal mee stoppen. Maar ja, wat moet ik anders? Soms wou ik dat ik daar met iemand over kon praten.”

 
Deel dit artikel: