24 ℃

FIOD doorzoekt woning PVV’er Gom van Strien: “Naam is totaal ongeloofwaardig”

FIOD doorzoekt woning PVV’er Gom van Strien: “Naam is totaal ongeloofwaardig”
Foto: I. Boll / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

ARCEN - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) is vrijdagochtend het huis van PVV-senator Gom van Strien binnengevallen. De dienst onderzoekt of Gom van Strien werkelijk zo heet.

Een woordvoerder bevestigt dat er huiszoekingen zijn verricht in de woning van Gom van Strien. “Laten we er niet omheen draaien: niemand heet Gom. ‘Gom van Strien’ klinkt meer als een vroeg-negentiende eeuwse reclameslogan voor een verdikkingsmiddel dan als de naam van een persoon”, aldus de woordvoerder.

De FIOD vermoedt dat de PVV’er de naam ‘Gom van Strien’ in een dronken bui voor zichzelf verzonnen heeft. “Als vrienden elkaar tijdens een avondje stappen een lachwekkende bijnaam toekennen, dan is daar natuurlijk niets mis mee. Maar een bijnaam mag niet worden gebruikt op officiële documenten. Als de heer Gom van Strien, of hoe hij dan ook heet, met een zelfverzonnen naam belastingaangifte heeft gedaan, dan kan dat worden aangemerkt als een poging tot misleiding”, licht de woordvoerder toe.

Vraagtekens

De fiscale inlichtingendienst noemt de naam ‘Gom van Strien’ vergezocht en extreem ongeloofwaardig: “Dit onderzoek zal voor hem niet als een verrassing komen. Ik denk dat Gom van Strien zelf ook wel weet dat zo’n naam vraagtekens oproept. Als hij werkelijk zo heet, laat hem dat dan maar bewijzen.”

 
Deel dit artikel: