24 ℃

Finn (1) door ouders alvast op GGZ-wachtlijst geplaatst

Finn (1) door ouders alvast op GGZ-wachtlijst geplaatst
Foto: Bearok / Shutterstock.com

HEEMBERG - De 1-jarige Finn van der Heide is door ouders Karel en Lydia alvast op de GGZ-wachtlijst geplaatst, mocht zich binnen nu en zestien jaar een psychische stoornis openbaren.

De GGZ-instellingen in ons land kennen extreem lange wachtlijsten. Wie later mogelijk psychologische hulp nodig heeft, kan zich maar beter op tijd aanmelden. Veel ouders zetten hun peuter of kleuter alvast op de wachtlijst, zodat er plaats is als het kind op volwassen leeftijd behoefte heeft aan hulp. Ook de 1-jarige Finn is voor de zekerheid alvast aangemeld.

“Finn kan soms erg opgaan in zijn spel met hotwheels. Hij praat met de autootjes en maakt daarbij gekke keelgeluiden. Mogelijke tekenen van psychotisch gedrag, wist Google ons te vertellen”, aldus de bezorgde moeder die snikkend daaraan toevoegde dat Ted Bundy zijn eerste psychose kreeg toen hij drie was.

“Dan hebben we het nog niet eens over hoe hij onze huiskat Berlusconi soms bij zijn staart pakt en hoe hij laatst een dode spin al zijn pootjes uittrok”, aldus vader. “We weten allemaal dat 40 procent van de kinderen die dieren iets aandoen, dit later gaan toepassen op mensen. We slapen inmiddels zelf met de deur op slot.”

 
Deel dit artikel: