17 ℃

Filmindustrie overweegt om met losse flodders te gaan werken

Foto: 26ShadesOfGreen / Shutterstock.com

Na wederom een dodelijk slachtoffer op een filmset hebben woordvoerders van de filmindustrie laten weten dat er wordt nagedacht om in de toekomst met losse flodders te gaan werken.

Op de filmset van de Amerikaanse film Rust is cameraregisseur Halyna Hutchins dodelijk gewond geraakt door een kogel. Ook regisseur Joel Souza werd per ongeluk neergeschoten. De kogels kwamen uit het pistool van acteur Alec Baldwin. In het verleden zijn al meerdere personen gewond geraakt op een filmset. Tot nu toe weigerde de filmindustrie om met losse flodders te werken, maar met deze nieuw slachtoffers komt dit item weer terug op de agenda.

Woordvoerder Antonio Saliari reageert namens de industrie op het betreurenswaardige incident: “Uiteraard betreuren wij elk slachtoffer, maar er zit ook een andere zijde aan dit verhaal. Iedereen wil graag levensechte films. Als wij met losse flodders zouden gaan werken, heeft dat uiteraard gevolgen voor de acteerprestaties. De gewilde doodsangsten krijg je nou eenmaal niet in iemands ogen met een waterpistooltje. Uiteraard zijn er wel protocollen voor het gebruik van vuurwapens op de set. Zo moet een acteur altijd minimaal tien centimeter naast zijn tegenspeler schieten. En dat gaat bijna altijd goed.”

 
Deel dit artikel: