17 ℃

FIFA maakt geen excuses voor pijnlijke sponsordeal vrouwen-WK: “Mogen wij alsjeblieft óók een keer een foutje maken?”

FIFA maakt geen excuses voor pijnlijke sponsordeal vrouwen-WK: “Mogen wij alsjeblieft óók een keer een foutje maken?”
Foto: Alizada Studios / Shutterstock.com

FIFA-voorzitter Gianni Infantino is niet van plan om excuses te maken voor de ‘foute’ sponsordeal rond het WK vrouwenvoetbal. “In het 119-jarig bestaan van de FIFA maken wij één keer een verkeerde keuze en meteen wordt iedereen boos”, zegt Infantino verontwaardigd.

Het vrouwen-WK zou worden gesponsord door Visit Saudi, het toeristenbureau van Saoedi-Arabië. Veel vrouwelijke voetbalprofs hebben moeite met die sponsordeal, omdat in Saoedi-Arabië vrouwen systematisch worden onderdrukt. “Okay, misschien was dit niet handig, maar mogen wij alsjeblieft óók een keer een foutje maken?”, moppert Infantino.

Infantino noemt de ophef overdreven: “De FIFA heeft altijd laten zien dat het een organisatie is met de juiste morele waarden. Nu maken we voor het eerst in onze verder geheel smetteloze geschiedenis een keer een ongelukkige keuze en meteen wordt er een hele toestand van gemaakt. Alsof wij voortdurend onze principes opzij zetten voor geld. Pff.”

Onder protest heeft de FIFA toch besloten om de sponsordeal met Visit Saudi niet door te laten gaan. “We hebben inmiddels een ander toeristenbureau bereid gevonden het vrouwen-WK te sponsoren”, laat Infantino weten. “Met Visit Afghanistan zal niemand problemen hebben, neem ik aan.”

 
Deel dit artikel: