13 ℃
'Ernstige provocatie'

FIFA woedend: “OneLove-speldje minister Helder was met blote oog waarneembaar”

FIFA woedend: “OneLove-speldje minister Helder was met blote oog waarneembaar”
Foto: Alizada Studios / Shutterstock.com

FIFA-voorzitter Gianni Infantino en de WK-organisatie in Qatar hebben woedend gereageerd op het enorme OneLove-speldje dat minister Helder droeg tijdens de WK-wedstrijd van Nederland tegen Qatar. Tegen de afspraak in was het speldje met het blote oog waarneembaar.

Minister Conny Helder van Sport was dinsdagmiddag aanwezig bij de WK-wedstrijd van het Nederlands Elftal. Wie heel goed keek, zag dat minister Helder het provocerende OneLove-speldje droeg. De KNVB waarschuwde al dat een OneLove-speldje door de FIFA en gastland Qatar als een provocatie kan worden gezien. Na lang aandringen kreeg de minister toch toestemming om het speldje te dragen, mits het niet met het blote oog zichtbaar zou zijn. Aan die afspraak heeft de minister zich niet gehouden.

Met slim camerawerk wist de regie het OneLove-speldje van minister Helder buiten beeld te houden, maar helaas hebben de FIFA en leden van de Qatarese organisatie het speldje toch opgemerkt. “De FIFA is natuurlijk laaiend over de provocatie van de minister. Ik heb voorzitter Infantino nog nooit zo boos gezien”, zegt sportverslaggever Rierd van Duyken.

Onduidelijk is nog welke gevolgen de provocatie van minister Helder gaat hebben voor het Nederlands Elftal. “De FIFA neemt dit heel hoog op, dus dit zal uiteraard flinke consequenties hebben”, zegt Van Duyken. “In het ergste geval moet Oranje de volgende wedstrijd met een man minder spelen. En dat allemaal omdat minister Helder zo nodig een statement moest maken. Ongelofelijk.”

 
Deel dit artikel: