14 ℃

Fietser vindt verwaarloosde varkens in de modder

Foto: Deirdre Jensen / Shutterstock.com

Een langsfietsende man heeft vanmorgen in Oss twee verwaarloosde varkens aangetroffen. De varkens lagen buiten in de modder.

Herman Ruinendonk (52) is nog steeds boos om het hartverscheurende drama dat hij vanmorgen aantrof. “De varkens lagen in een plas met heel vies water. Ze zaten letterlijk van kop tot staart onder de modder. Verschrikkelijk”, aldus de geschrokken Brabander.

Dierenarts Thijs Snibbert kwam ter plaatse om eerste hulp te verlenen. “We hebben de varkens uiteraard eerst onder de douche gezet. Het was nog een heel karwei om ze weer schoon te krijgen”, vertelt hij. “Daarna heb ik de varkens medisch onderzocht. Op het eerste gezicht lijken ze in orde, maar dit moet voor die beesten een traumatische ervaring zijn geweest.”

Ruinendonk heeft geen idee hoe de varkens in de modder terecht zijn gekomen. Hij hoopt dat de dader snel gevonden wordt. Hij zegt: “Het is zo triest hoe mensen met dieren omgaan. Varkens horen in een grote stal met vierduizend soortgenoten. Welke hufter zet zulke beesten nou buiten in de modder?”

 
Deel dit artikel: