13 ℃

Fieldlab-vakantie Griekenland moet opnieuw

Foto: Stock for you / Shutterstock.com

Het klassieke bedjes afleggen met handdoeken was er niet eens bij. Mede daarom moet de vakantiepilot die afgelopen week in Griekenland is gehouden worden overgedaan. De omstandigheden waarin de test is afgenomen waren onvoldoende representatief voor een gemiddeld all-inclusive resort.

Bij wijze van proef verbleef een groep Nederlanders op het Griekse eiland Rhodos. De test moest uitwijzen of Nederlanders weer veilig naar het buiteland op vakantie kunnen. Wat de uitkomst van de test ook is, er mogen geen conclusies aan worden verbonden. De uitverkoren gasten van het vijfsterren all-inclusive hotel hebben zich niet aan de omstandigheden van de simulatie gehouden. Zo is er niet gevochten om strandbedjes. Ze werden ’s ochtends niet eens afgelegd met een handdoek. Het eten moest aan tafel worden besteld, waardoor er geen sprake kon zijn van het traditionele voordringen en het veel te veel opscheppen bij het buffet.

Diverse bezoekers klaagden over het ontbreken van de typerende all-inclusive beleving. “Ik durfde het zwembad niet eens in. Het water was superhelder. Ik kon gewoon de bodem zien”, klaagt de 29-jarige Jessica uit Almere die samen met haar vriend Jermaine op Rhodos verbleef. “Dit was geen realistische all inclusive vakantie. Het ontbreken van dronken Russen en jankende kinderen in de nacht maakte het gewoon doodstil. Ik deed geen oog dicht.”

 
Deel dit artikel: