13 ℃

Feyenoord-aanhang verklaart wangedrag: “Te veel intellectuelen op de tribune”

Feyenoord-aanhang verklaart wangedrag: “Te veel intellectuelen op de tribune”
Foto: Photo oxser / Shutterstock.com

Supporters van Feyenoord zijn nog steeds diep verontwaardigd over het wangedrag rond de wedstrijd tegen Ajax, afgelopen woensdag. Vanaf de tribune werd een aansteker gegooid, waaraan Ajax-speler Davy Klaassen een bloedende hoofdwond overhield. Volgens Feyenoord-supporter Delano de Zier trekt voetbal het verkeerde publiek aan.

“In de afgelopen dertig jaar is voetbal een elitaire sport geworden, waar alleen nog intellectuelen met verkeerde bedoelingen op afkomen. De hele tribune zit vol met mensen met een extreem hoog IQ. Dat is het niet gek dat dit soort dingen gebeuren”, vindt Delano.

Delano zag de sfeer in het stadion veranderen: “Vroeger was voetbal een sport voor iedereen. Op de tribune zaten gewone jongens met een beperkte begaafdheid die het niet in hun hoofd haalden om zich te misdragen. Maar nu zie je alleen nog wetenschappers, succesvolle managers en hooggeplaatste politici op de tribunes zitten. Je ziet het al aan die koppen. Het zou me niet verbazen als minstens de helft van die eikels hoogbegaafd is. Die gasten komen alleen maar om te rellen en te filosoferen over Plato.”

Delano hoopt dat voetbal weer een echte volkssport wordt: “Dat gelul met die hoge heren moet eens afgelopen zijn. Wat mij betreft komt er een IQ-test aan de poorten van het stadion. Scoor je boven de 80, dan kom je er gewoon niet in.”

 
Deel dit artikel: