23 ℃

Femke veranderde van sterrenbeeld: “Als kind wist ik al dat ik geen schorpioen ben”

Femke veranderde van sterrenbeeld: “Als kind wist ik al dat ik geen schorpioen ben”
Foto: Vetertravel / Shutterstock.com

Femke werd geboren op 2 november, als schorpioen. Vorig jaar besloot Femke de knoop door te hakken. Nu is zij een weegschaal.

De 38-jarige Overijsselse wist als kind al dat ze anders was: “Het temperamentvolle en doelgerichte karakter dat bij schorpioenen hoort, dat had ik helemaal niet. Ik herkende me totaal niet in andere schorpioenen. In mijn puberteit ging ik steeds meer vragen stellen. Wie ben ik eigenlijk?”

Femke voelde dat ze als schorpioen niet zichzelf kon zijn. Vorig jaar besloot ze dat het zo niet langer kon. Ze zocht naar mogelijkheden om haar sterrenbeeld te veranderen. “Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Daar gaat een heel traject aan vooraf. Dat was niet makkelijk, maar ik ben wel blij dat ik heb doorgezet. Als weegschaal heb ik eindelijk het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben.”

Femke is zeker niet de enige. Uit een recent onderzoek blijkt dat zo’n vijftienduizend Nederlanders worstelen met hun sterrenbeeld. Voor hen heeft Femke een advies: “Verandering van sterrenbeeld is tegenwoordig heel goed mogelijk, maar denk er goed over na. Het is een beslissing die enorme gevolgen heeft voor je horoscoop. Gelukkig werd ik daarin goed begeleid door een team van gespecialiseerde astrologen.”

 
Deel dit artikel: