Feministische hooligan gooit baksteen door glazen plafond

Feministische hooligan gooit baksteen door glazen plafond
Foto: Oleksandr Filatov / Shutterstock.com

In de kantine van RKVV Hard Vooruit ’28 ligt de vloer bezaaid met glasscherven. Het is de ravage die de feministische hooligan Jurre Kaspers (32) daar zaterdag heeft aangericht.

Het is een beweging die steeds groter aan het worden is: feministische hooligans. Als voorvechters van vrouwenrechten en gelijke kansen op de arbeidsmarkt trekken ze op wedstrijddagen ten strijde om de onwetende massa wakker te schudden. Feministisch hooligan Jurre Kaspers liet ons gisteren bij amateurvereniging RKVV Hard Vooruit ’28 zien hoe dat eraan toeging.

“Vrouwen zijn oké olé olé!”, schreeuwde Jurre als antwoord op de vraag wat hij graag met zijn acties wil bereiken. Op het moment dat we hierop doorvroegen, zette Jurre zijn antwoord kracht bij. “We love you vrouwen, we do! Oh vrouwen we love you!”, brulde hij. Plots pakte Jurre een baksteen uit zijn tas die hij met een slingerworp door het glazen kantinedak smeet. “Geen gla-zen plafond, geen glazen plafond!”, blèrde Jurre terwijl we naar beneden vallende glasscherven ontweken.

Even later stonden we met Jurre langs de lijn naar een vrouwenwedstrijd te kijken. Jurre stak een fakkel af en toverde een spandoek tevoorschijn met daarop de pakkende tekst: “kist, kist, kist, ik ben een feminist!”. Tegen het einde van de wedstrijd bestormde Jurre uit het niets het veld, rende naar de keepster van de tegenstander en zei haar dat zij echt een puike wedstrijd speelt, om vervolgens weer snel het veld af te rennen.

Toen Jurre na de wedstrijd het sportterrein af liep, hoopte hij dat hij een krachtig feministisch signaal had afgegeven aan de amateurclub en zijn leden. Wij hopen vooral dat het met Jurres vrouw naar omstandigheden goed gaat.

 
Deel dit artikel: