Feministische caissière Lieke (22) stelt klant voor om totaalbedrag te splitten

Feministische caissière Lieke (22) stelt klant voor om totaalbedrag te splitten
Foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

DORDRECHT - In een lokale supermarkt in Dordrecht heeft zich vandaag een bijzonder tafereel voorgedaan. Precies op het moment dat een 25-jarige jongeman zijn boodschappen wilde afrekenen, stelde kassamedewerkster Lieke Hulders (22) aan hem voor om het totaalbedrag van zestig euro te splitten.

“Voor mij is het niet vanzelfsprekend dat de man altijd betaalt”, licht Lieke toe. “Zeker wanneer ik het gezellig heb gehad, zoals met deze jongen, ben ik bereid om een deel van de rekening op me te nemen.”

Lieke voelde zich meteen gevleid toen de jongeman voor haar kassa koos en wist na zijn ‘goedemorgen’ dat het helemaal goed zat tussen hen. Om die reden wilde Lieke dan ook een helder signaal afgeven: “Richting mijn date wil ik op zo’n moment uitstralen: ik verdien mijn eigen geld en ik kan prima voor mezelf zorgen. Wat dat betreft ben ik behoorlijk feministisch.”

De verbouwereerde jongeman besloot uiteindelijk akkoord te gaan met Liekes voorstel, waarna hij slechts dertig euro hoefde te pinnen. Naderhand liet de jongen desgevraagd weten dat hij zich niet bewust was van de date; naar eigen zeggen deed hij gewoon even wat boodschappen. Toch heeft Lieke wel indruk op hem gemaakt, want hij is vastberaden om vaker voor haar in de rij te gaan staan.

 
Deel dit artikel: