Feministes woest over nieuwe zomerhit

In feministische kringen is met afschuw gereageerd op de zomerhit “Lekker likkie” van Snollebollekes. De feministische actiegroep Yonited noemt de tekst van het nummer “een diepe belediging voor het vrouwelijk wezen” en overweegt gerechtelijke stappen.

Op de stranden wordt inmiddels volop meegezongen met “Lekker likkie” (videoclip hieronder). In de hit beschrijft de zanger zijn gevoelens voor een vrouw die hij op het strand ontmoet. Hierbij wordt een expliciete omschrijving van de vrouwelijke lichaamsdelen niet geschuwd.

“Walgelijk”, vindt Pijkelien Zoutjes van Yonited. “In het lied wordt de moederschoot gedegradeerd tot een gebruiksvoorwerp dat door de man kan worden aangewend wanneer hem dat goeddunkt. Er is geen enkele aandacht voor het innerlijke wezen van de vrouw en haar gevoelens.”

Snollebollekes wijst de kritiek van de hand. “Lekker likkie” is absoluut niet vrouwonvriendelijk. Het lied gaat over de Europese laagconjunctuur en de rol van de ijsindustrie in de wederopbouw van de vrijemarkteconomie”, luidt het verweer.

 

 
Deel dit artikel: