Gevaarlijk: FDF-voorman Mark van den Oever praat nu Brabants én Engels

Gevaarlijk: FDF-voorman Mark van den Oever praat nu Brabants én Engels
Foto: Jan van Dasler / Shutterstock.com

Terreurdeskundigen maken zich zorgen over de nieuwste videoboodschap van Farmers Defence Force (FDF). In de video blijkt FDF-voorman Mark van den Oever ineens Engels te kunnen spreken.

In de videoboodschap roept Van den Oever boeren op om zich voor te bereiden op een nieuwe strijd. In het grootste deel van de video praat Van den Oever in het Brabants, maar aan het einde blijkt hij ineens ook Engels te kunnen spreken. “Prepare for battle”, zegt hij in foutloos Engels. Terreurdeskundige Fred Wolsmacher vermoedt dat Van den Oever de afgelopen maanden heeft gebruikt om een taalcursus te volgen.

“Het is voor het eerst dat de boerenopstandleider ook in een andere taal oproept voor de strijd”, zegt Wolsmacher. “Het is algemeen bekend dat Nederlandse boeren onderling geen Engels spreken, dus de vraag is wat Van den Oever hiermee wil bereiken. Mogelijk probeert hij op deze manier ook buitenlandse boeren te activeren.”

Wolsmacher vreest dat het gevaar van FDF alleen maar toeneemt als Van den Oever nog meer talen machtig wordt: “De boodschappen van Van den Oever waren al moeilijk te ontcijferen en op deze manier wordt het er niet duidelijker op. Wat als Van den Oever, naast het Brabants en het Engels ook het Achterhoeks gaat leren? Of, godbetert, Fries? Dan is hij straks helemaal niet meer te volgen.”

 
Deel dit artikel: