17 ℃

FDF: “Acties boze boeren in Duitsland helaas niet echt intimiderend”

FDF: “Acties boze boeren in Duitsland helaas niet echt intimiderend”
Foto: Juergen Nowak / Shutterstock.com

BERLIJN - In Duitsland voeren boze boeren deze week actie. Door het hele land willen de boeren wegen blokkeren uit protest tegen de bezuinigingen op landbouwsubsidies. Leden van de Nederlandse boerenorganisatie Farmers Defence Force noemen de acties in Duitsland ‘moedig, maar helaas niet echt intimiderend’.

Enkele honderden boeren blokkeren in Duitsland de opritten van snelwegen. Ook bij de beroemde Brandenburger Tor in Berlijn staan boze boeren met tractoren. “Een prima actie van de Duitse collega’s, maar ik mis toch een stukje agressie en vernieling”, zegt de Nederlandse varkenshouder Teun Bottelink.

Volgens Bottelink is duidelijk merkbaar dat de Duitse boeren nog weinig ervaring hebben met het ontwrichten van de samenleving. “Het probleem is dat boeren in Duitsland niet volledig doorslaan”, aldus de varkenshouder. “Duitse boeren bedreigen geen politici, ze steken niets in brand en ze zoeken de Duitse minister niet thuis op en maken haar kinderen niet aan het huilen. Het lijkt alsof Duitse boeren een soort moreel besef hebben. Ik vind dat heel jammer.”

 
Deel dit artikel: