18 ℃

FC Twente stapt naar rechter om degradatie af te dwingen

Foto: YT CC

FC Twente heeft een opmerkelijk besluit genomen. De voetbalclub uit Enschede stapt naar de rechter om degradatie af te dwingen. Volgens de Tukkers zijn de besluiten die de KNVB heeft genomen desastreus voor de club: “Op deze manier kunnen we volgend jaar natuurlijk geen kampioenschap vieren.”

Naast Cambuur, de Graafschap en FC Utrecht stap nu ook FC Twente naar de rechter. De club, die eindigde op de 14e plaats van de ranglijst, pleit dat ze zonder coronacrisis zeker nog een paar plaatsen hadden kunnen dalen. “We zaten in een zeer slechte reeks en stevenden af op de 16e plaats of nog slechter. Dus we zouden minimaal nacompetitie moeten spelen. En ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat wij met onze selectie geen schijn van kans zouden maken tegen Almere City of Telstar”, laat de club weten.

De reden voor de rechtsgang is duidelijk. FC Twente ziet zichzelf nog steeds als een onderdeel van de Nederlandse top 4 en wil jaarlijks meespelen om het kampioenschap. “Met onze begroting van 26 miljoen euro kunnen we in de eredivisie geen potten breken. Maar in de eerste divisie, waar verder geen enkele begroting boven de 7 miljoen uit komt, maken we uitstekende kansen om weer een schaal omhoog te houden. En precies dat zijn we aan onze status verplicht.”

 
Deel dit artikel: