18 ℃

FC Harskamp ’66 ontkent dat harde kern van de club betrokken was bij rellen

Foto: Philippgehrke.de / Shutterstock.com

De ongeregeldheden in Harskamp hebben veel verontwaardigde reacties losgemaakt. Dinsdagavond protesteerden enkele honderden mensen tegen de komst van Afghaanse vluchtelingen naar een opvanglocatie in het dorp. Volgens sommige kwade tongen waren er veel supporters van FC Harskamp ’66 betrokken bij de rellen.

De beelden van rellende jongeren die schandalige leuzen roepen en vuurwerk afsteken bij een opvanglocatie voor Afghaanse vluchtelingen zijn bij veel Nederlanders in het verkeerde keelgat geschoten. De totale afwezigheid van enige empathie voor mensen die net uit een oorlogsgebied zijn gevlucht had een schofterigheid die zijn weerga niet kent. Volgens de Harskampse Courant zijn veel van de relschoppers supporter van de plaatselijke voetbalclub FC Harskamp ’66.

Born Vredesteijn, voorzitter van FC Harskamp ’66, windt zich zichtbaar op over deze suggestie: “FC Harskamp staat juist bekend om de gemoedelijke sfeer en de vriendelijke supporters. Natuurlijk zitten er ook op onze tribunes enkele rotte appels, dat voorkom je gewoon niet in een stadion waar wekelijks ruim 28.000 mensen komen. Maar om nu te stellen dat de 250 relschoppers bij de opvang een link hebben met onze club vind ik werkelijk schandalig.”

 
Deel dit artikel: