FC Emmen boos dat spelers niet op stilettohakken mogen spelen van de KNVB

Foto: YT CC

FC Emmen kan een zeer lucratieve sponsordeal sluiten met een bedrijf dat is gespecialiseerd in speeltjes voor volwassenen. Naar verluidt zou de club met deze deal een half miljoen euro per jaar op zijn rekening kunnen bijschrijven. Maar de KNVB steekt hier een stokje voor. Vooral het feit dat de spelers van FC Emmen in een latex broekje en met stilettohakken hun wedstrijden zouden spelen, lijkt een breekpunt voor de voetbalbond.

Voor een club als FC Emmen is elke euro belangrijk, vooral in deze onzekere coronatijden. Dat maakt dat de club niet al te kieskeurig kan zijn als het gaat om sponsoren. En zeker voor een hoofdsponsor die behoorlijk wat geld wil neerleggen wordt de rode loper uitgelegd. De voorwaarden die de nieuwe hoofdsponsor EasyToys uit Veendam eiste gaan de KNVB echter een brug te ver.

Drs. E. Vijfje, hoofd communicatie van de KNVB, zegt het volgende over de deal die FC Emmen wilde sluiten: “Kijk, een hoofdsponsor die speeltjes voor volwassenen verkoopt is nog tot daar aan toe. Maar als je vervolgens als club toestaat dat je spelers met strak lederen ondergoed en stilettohakken het veld op gaan, dan kunnen wij dat als bond niet tolereren. Als je dan ook nog weet dat FC Emmen wil dat de spelers netkousen en fluwelen handboeien dragen, dan vragen wij ons als KNVB af: staat het voetbal nog wel op de eerste plaats?”

 
Deel dit artikel: