18 ℃

“Fatsoenlijke mensen willen nou eenmaal dingen in brand steken”

Foto: Grigvovan / Shutterstock.com

In het hele land zijn hulpacties georganiseerd voor de inwoners van Duindorp en Scheveningen, die van de gemeente geen vreugdevuren meer mogen organiseren. Enkele honderden Nederlanders hebben hun open haard aangeboden aan de teleurgestelde vuurliefhebbers.

Omdat door het vreugdevuur vorig jaar voor honderdduizenden euro’s schade werd aangericht en levensgevaarlijke situaties ontstonden, besloot de gemeente geen vergunning meer te verlenen. Daardoor zagen vuurliefhebbers in Duindorp zich genoodzaakt om honderden illegale brandjes te stichten. Veel Nederlanders met een open haard bieden de Duindorpers de helpende hand.

“Wij leven erg mee met de vuurliefhebbers uit Duindorp en Scheveningen. Toen wij hoorden van het vreselijke onrecht wat deze mensen is aangedaan, twijfelden wij geen moment”, zeggen haardeigenaren Richard en Tanja Krijnspers uit Apeldoorn. “Wat ons betreft mogen zij gedurende de hele jaarwisseling onze open haard gebruiken om dingen in de fik te zetten.”

De familie Krijnspers vindt het afschuwelijk dat de Duindorpers en Scheveningers hun dorp niet meer in brand mogen zetten. “Het verbod op vreugdevuren is zo kinderachtig”, zucht Richard. “Intelligente, fatsoenlijke mensen willen nou eenmaal dingen in brand steken vanwege nieuwjaar. En dat is hun goed recht.”

 
Deel dit artikel: