'Ik heb heel hard gehuild'

Fans ’totaal kapot’ na nieuws over breuk Nick & Simon

Fans ’totaal kapot’ na nieuws over breuk Nick & Simon
Foto: Daria Lixovetckay / Shutterstock.com

Huilend neuriet Helma Boerkotte de melodie van ‘Rosanne’. De 65-jarige Purmerendse is naar eigen zeggen ‘fan van het eerste uur’. Het nieuws over de breuk van het muziekduo Nick & Simon hakt er bij haar zwaar in.

Vrijdag werd officieel bekend dat Nick & Simon na zeventien jaar stoppen als muzikaal duo. “Toen ik het hoorde, was het alsof de grond onder mijn voeten wegzakte. Ik heb eerst gehuild, heel hard gehuild. En nog steeds zijn er momenten dat het me aanvliegt”, zegt Helma.

Nick & Simon brachten in 2006 als duo hun eerste singles en album uit. “Vanaf dat moment was ik verkocht”, zegt Helma, terwijl ze verdrietig voor zich uit staart. “Hun stemmen, de teksten, ze raakten me recht in mijn hart. Het was alsof ze precies wisten wat ik voelde. En ik kon alles verstaan. Dat was ook fijn.”

Pak maar m’n hand, stel niet teveel vragen.
Je kunt niet als enige de wereld dragen.
Pak nou maar m’n hand. Laat mij de weg wijzen.
(Nick & Simon)

Nu bekend is dat Nick & Simon uit elkaar gaan, is Helma radeloos. “Er gingen al langer geruchten over een breuk, maar steeds dacht ik: misschien komt het nog goed. Wekenlang leefde ik tussen hoop en vrees. Maar hoop heb ik nu niet meer. Het voelt alsof de bodem onder mijn bestaan is weggeslagen. Alsof je in het diepe valt”, zucht ze.

“De toekomst? Ik weet het niet. Daar durf ik nu nog niet over na te denken. Misschien komt er ooit een moment waarop ik weer van het leven kan genieten, maar op dit moment voelt dat niet zo.”

 
Deel dit artikel: