16 ℃

Fans tevreden over auto Max Verstappen

“Je moet ook niet meteen het maximale verwachten. Negen rondes zonder autopech is toch best aardig?”, zegt een Nederlandse fan. Max Verstappen reed bij de Grand Prix van België een flink stuk zonder problemen.

Foto: Artes Max CC

De auto van de jonge Formule 1-coureur kende in de eerste negen rondes op het circuit van Spa-Francorchamps geen enkel technisch probleem. “Dat is een prestatie waar het hele team van Red Bull trots op mag zijn”, zegt Formule 1-fan René Chons, die speciaal voor Max Verstappen naar België was gekomen.

Ook autosportjournalist Paul Kammerlaan van F1 Empire is vol lof over de auto van Verstappen. “Achter het stuur zit een maniak die er alles aan doet om zijn wagen zo snel mogelijk kapot te krijgen. Maar de RB13 gaf zich niet zomaar gewonnen. De motor hield het maar liefst negen rondes vol. Dat is al een flinke verbetering vergeleken met eerdere races”, aldus de Formule 1-kenner. “De techniek wordt steeds beter. Over een tijdje heeft Red Bull misschien een bolide die volledig idiot-proof is.”

 
Deel dit artikel: