23 ℃

Fans Nick & Simon proberen het leven weer op te pakken: “Ik huil nog elke dag”

Fans Nick & Simon proberen het leven weer op te pakken: “Ik huil nog elke dag”
Foto: Daria Lixovetckay / Shutterstock.com

Negen maanden geleden maakte het Volendamse muziekduo Nick & Simon bekend ermee te stoppen. Het was wereldnieuws. Het was ook het moment waarop het leven van Nick & Simon-fan Helma Boerkotte uit Purmerend totaal instortte. Hoe gaat het nu met haar? 

“26 augustus 2022 staat voor altijd in mijn geheugen gegrift als een diepzwarte dag”, vertelt Helma (65). “Ik was in mijn tuin toen ik het hoorde. Het was alsof de grond onder mijn voeten werd weggeslagen. Ik zakte ter plekke door mijn enkels, raakte in shock. Volgens mijn oudste dochter heb ik twee dagen in mijn eigen ontlasting op het gras gelegen, tot zij me vond. Zelf kan ik me daar niets van herinneren.”

“In de weken daarna werd ik juist heel praktisch”, vervolgt Helma. “Er moest zo veel worden geregeld. Ik heb de familie ingelicht, ik kocht kaarten voor het afscheidsconcert. Alles gebeurde in een soort waas. Achteraf vraag ik me af hoe ik daar op dat moment toe in staat was, maar ik deed.”

Op 10 april was Helma bij het afscheidsconcert. Daarna kwam de stilte: “Nog steeds besef het niet helemaal. In mijn hoofd weet ik dat het voorbij is, maar mijn hart schreeuwt ‘nee’. Soms schreeuw ik hardop. Nee, nee, nee!”

Een maand na het laatste concert gaat het nog niet veel beter met Helma. “Er zijn dagen waarop ik mijn bed niet uitkom. Dan vliegt het me ineens aan”, zucht ze. “Ik huil nog elke dag, maar ik weet ook dat ik verder moet. Op aanraden van mijn huisarts heb ik gekeken wat Volendam verder nog te bieden heeft op muziekgebied. Sinds een week probeer ik fan te zijn van Monique Smit, maar dat valt niet mee.”

 
Deel dit artikel: