22 ℃

Fanclub Mark Rutte beraadt zich op de toekomst: “Nog niets gehoord van Dick Schoof”

Fanclub Mark Rutte beraadt zich op de toekomst: “Nog niets gehoord van Dick Schoof”
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Nieuwspaal

VOORBURG - Nu Mark Rutte afzwaait als minister-president, breken voor de leden van zijn fanclub onzekere tijden aan. Blijven de leden fan van Mark Rutte, of stappen ze over naar Dick Schoof?

De Mark Rutte Fanclub werd in 2016 opgericht door Dries Huffels uit Voorburg. “Ik merkte dat Mark ongelofelijk populair was bij de bevolking, maar een fanclub was er toen nog niet. Samen met een paar gelijkgestemden hebben we een club opgericht waar mensen met hun liefde voor Mark terecht konden”, vertelt de inmiddels 66-jarige magazijnmedewerker.

Binnen een mum van tijd telde de fanclub honderden leden die vier keer per jaar bij elkaar kwamen. “Die fanclubdagen waren ontzettend gezellig. We zongen VVD-liedjes, spraken over de politiek en natuurlijk over Mark”, glimlacht Huffels. “Zondag hebben we samen naar zijn afscheidsspeech gekeken. Ja, natuurlijk waren er tranen, maar vooral ook bewondering voor wat Mark allemaal heeft gedaan. Nederland is écht een gaaf land geworden.”

Foto: Sunshine Seeds / Shutterstock.com

De fanclubdag werd in februari nog door ruim 300 fans bezocht.

Nu het tijdperk met Mark Rutte als premier erop zit, is de vraag wat er met de fanclub gaat gebeuren. Rutte wordt secretaris-generaal bij de NAVO. Blijft de fanclub hem adoreren? “Dat weten we nog niet. “Een fanclub voor een NAVO-man is natuurlijk een beetje raar”, zegt Huffels.

“Misschien worden we fan van Dick Schoof, onze nieuwe premier. Helaas heeft hij nog niet gebeld. Dat vind ik echt jammer. Een premier heeft toch een fanclub nodig. En wat mij betreft mag Dick gewoon hetzelfde geven als wat Mark ons altijd betaalde.”

 
Deel dit artikel: