16 ℃

Facebook wil graag toegang tot uw fotoalbums thuis

Foto: Adriaticfoto / Shutterstock.com

Voor uw online veiligheid controleert Facebook al enkele jaren uw foto’s. Een foto met iets te veel huid of een foto van een iets te zwart Pietje levert u al een waarschuwing of een blokkade op. Om uw veiligheid nog beter te bewaken wil Facebook ook graag toegang tot uw fotoalbums thuis. 

Aan het woord is Craigh Waters, Hoofd Censuur EMEA: “Ons bedrijf kent hoge moralistische waarden en wil graag een stapje verder gaan om ’the world a better place’ te maken. Daarom komen wij van Facebook graag bij u langs om te checken of uw fotomateriaal thuis aan onze gebruikersvoorwaarden voldoet. Hierdoor kunnen wij vooraf al een screening maken wat wel of niet gepost kan worden.”

De gebruiker hoeft hier niets extra’s voor te doen. Bij het gebruiken van Facebook na of op 1 januari stemt u automatisch in met de nieuwe regelgeving. Waters: “Wij noemen het ‘pro-active sensitive content curation’. Op een onaangekondigd moment staan wij voor uw huis om te verifiëren of u ranzig materiaal in uw bezit heeft. Denk bijvoorbeeld aan de foto’s van toen uw kinderen nog klein waren en u uw jongste dochter in bad deed. Dergelijk aanstootgevend materiaal halen we eruit. Zo werkt Facebook continu aan een veilige omgeving, ook bij u thuis.”

 
Deel dit artikel: