23 ℃
'Kan sneller'

Facebook wil Elon Musk adviseren bij om zeep helpen sociaal netwerk

Facebook wil Elon Musk adviseren bij om zeep helpen sociaal netwerk
Foto: Presidência do México / Wiki Commons CC BY20 / Duncan Hill / CC BY-SA40 / fyv6561 / Shutterstock.com

Lange tijd werden ze gezien als concurrenten, maar er lijkt nu toch een samenwerking te komen tussen Facebook en Twitter. Facebook-baas Mark Zuckerberg wil Twitter-eigenaar Elon Musk leren hoe hij zijn bedrijf nog sneller om zeep kan helpen.

Elon Musk kocht Twitter vorige week voor 44 miljard dollar. Musk ontsloeg belangrijke medewerkers, vroeg ze later weer terug en wil gebruikers tegen betaling ‘verifiëren’. Inmiddels is een ware uittocht begonnen van adverteerders en gebruikers die Twitter voor gezien houden. “Intern is het al een grote chaos”, complimenteert collega Mark Zuckerberg, “maar het is nu tijd voor de volgende stap.”

“Voor Musk is dit natuurlijk allemaal nieuw, terwijl wij al ruime ervaring hebben met het slopen van een succesvol socialmediabedrijf”, licht Zuckerberg toe. “In 2015 was Facebook het populairste socialmedianetwerk ter wereld. Binnen zeven jaar hebben wij het omgevormd tot een verzamelplaats van domme memes en complottheorieën die enkel nog door boze bejaarden en mensen met het IQ van een dennenappel worden bekeken. Ik kan me voorstellen dat Musk graag wil weten hoe we dat voor elkaar hebben gekregen. Ik zelf eigenlijk ook wel.”

 
Deel dit artikel: