16 ℃

Facebook-baas zegt sorry

Mark Zuckerberg heeft zijn excuses aangeboden voor zijn bedrijf Facebook. Het advertentienetwerk stal persoonlijke gegevens van miljoenen gebruikers en verkocht die aan malafide bedrijven. 

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

“Sorry”, zei de Facebook-CEO tegen het Amerikaanse congres. Zuckerberg zei voor het eerst sorry voordat hij Facebook lanceerde en de foto’s van medestudenten had gestolen. “Sorry”, aldus de toen 19-jarige Zuckerberg.

Drie jaar later zei Zuckerberg opnieuw sorry, nadat Facebook persoonlijke informatie van gebruikers openbaar had gemaakt. Het jaar daarop verkocht Facebook persoonlijke gegevens aan adverteerders, waarop Zuckerberg antwoordde met een welgemeend “sorry”. Ook in 2011, toen Facebook door de autoriteiten op de vingers werd getikt voor ernstige privacyschendingen, luidde het antwoord van Zuckerberg: “sorry”. Facebook zei “sorry” nadat het bedrijf een historische foto wegcensureerde, zei “rot op” tegen media die kritiek hadden en vroeg de medische dossiers van haar gebruikers op.

Gonnie Moers heeft al sinds 2007 een account bij Facebook en vindt het helemaal niet erg dat haar gegevens zijn doorverkocht, haar gedrag scherp in de gaten wordt gehouden en dat ze alleen informatie te zien krijgt die door Facebook is goedgekeurd of waarvoor Facebook geld ontvangt. “We maken allemaal weleens een foutje”, aldus mevrouw Moers. Ze blijft lid.

 
Deel dit artikel: