22 ℃

F1-coureurs ergeren zich aan Verstappen: “Hij wil alleen maar winnen”

F1-coureurs ergeren zich aan Verstappen: “Hij wil alleen maar winnen”
Foto: motorsports Photographer / Shutterstock.com

JEDDAH - Het gedrag van Max Verstappen zorgt voor steeds meer irritatie binnen de Formule 1. Andere coureurs vinden het vervelend dat Verstappen voortdurend wil winnen.

Verstappen pakte zaterdag bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië zijn 56ste zege en zijn honderdste podiumplek. Evenals bij de voorgaande Grand Prix reed Verstappen vrijwel de hele race aan kop. “Andere coureurs willen ook een keer voorop rijden, maar dat laat hij niet toe. Zo flauw. Je mag best een beetje fanatiek zijn, maar kom op. Je bent niet de enige op dat circuit”, zegt een teamlid van Alpine.

Ook bij Ferrari vinden ze Verstappen tijdens de race erg competitief. “Als je te dichtbij komt, trapt hij keihard het gas in. Dat is zo kinderachtig”, zegt een Ferrari-coureur. “Hij geeft andere teams geen kans. Dat is voor onze fans ook niet leuk. Bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië had de organisatie prachtig vuurwerk geregeld, maar daar keek hij niet eens naar. Hij is alleen maar bezig met winnen. Sorry hoor, maar dan snap je gewoon niet waar het om gaat.”

 
Deel dit artikel: