Extreme beveiliging bij Glazen Huis

Het Glazen Huis van radiozender 3FM wordt dit jaar omgeven door extreme veiligheidsmaatregelen. Die moeten voorkomen dat terroristen de radio-actie verstoren.

domien-verschuuren-3FMTijdens de actie Serious Request worden twee dj’s van 3FM opgesloten in een Glazen Huis. De organisatie verwacht circa 75.000 bezoekers per dag, die tegen betaling een plaatje kunnen aanvragen. De opbrengst wordt gebruikt voor de strijd tegen longontsteking. “Iedereen kan longontsteking krijgen, zeker als het koud is en mensen toch zonder muts en das naar buiten gaan. Daarom is het goed dat 3FM alvast wat geld inzamelt”, zegt mediakenner Gerard Slimmer.

Het Glazen Huis komt op de Grote Markt in Breda. Daar worden extreme maatregelen genomen om te voorkomen dat terroristen het evenement verstoren. Toegangswegen worden geblokkeerd, zodat eventuele terroristen niet in volle vaart het plein op kunnen rijden.

Volgens Slimmer zijn de veiligheidsmaatregelen verstandig. “De muziek van 3FM roept bij sommige mensen heel duistere gevoelens op. Goed dat daar rekening mee wordt gehouden.”

 
Deel dit artikel: