17 ℃

Extreem overgewicht dé trend van 2016

Morbide obesitas is weer helemaal terug van weggeweest. 2016 wordt het jaar van extreem overgewicht. Dat blijkt uit een onderzoek van voedingsdeskundige Elsbeth de Lange. 

extreem-overgewicht-de-trend-van-2016“Vorig jaar waren superfoods, zoals chiazaad en tarwegras, nog populair. We zien duidelijk dat die trend voorbij is. Hamburgers, patat en chips zijn weer helemaal op hun retour. Hoe vetter hoe beter, is het motto van dit jaar. Moddervet is hip”, stelt De Lange.

Vooral vrouwen worden gelukkig weer dik, constateert De Lange. “Een moddervette vrouw laat zien dat ze niet meer meedoet aan die achterlijke superfoods-trend van vorig jaar. Bij McDonald’s loopt het inmiddels storm.”

Ook Suzanne Boekelaar (34) uit Vlissingen werkt aan haar overgewicht. “Ik probeer elke dag twee frikandellen te eten. Soms zet ik de wekker en duik ik ’s nachts nog even de koelkast in. Ik ben nu ruim 27 kilo aangekomen en mijn man vindt me weer mooi. Ik kan niet wachten tot ik deze zomer met mijn dikke reet over het strand mag lopen.”

 
Deel dit artikel: