14 ℃

Extra journaals in verband met sneeuw

De NOS komt vandaag of morgen waarschijnlijk met extra nieuwsuitzendingen in verband met de verwachte sneeuwval. Weerkundigen waarschuwen voor sneeuwbuien in de nacht van zaterdag op zondag.

Foto: J Marijs / Shutterstock.com

Onder meer De Telegraaf en Weeronline hebben inmiddels waarschuwingen gepubliceerd, maar de NOS zwijgt vooralsnog in alle talen over de verwachte sneeuwbuien. Weerkundige Thomas Indra van MeteoScience vermoedt dat de omroep momenteel een crisisteam samenstelt.

“Timing is in dit soort situaties essentieel”, weet Indra. “Het is lastig om het juiste moment te kiezen waarop je de bevolking over dit sneeuwdrama informeert. Aan de ene kant wil je geen paniek zaaien, aan de andere kant wil je de mensen de kans geven om maatregelen te treffen.”

Vooral het noorden en oosten kunnen in de nacht van zaterdag op zondag getroffen worden door sneeuwbuien. “Op dit moment is er nog geen sprake van paniek”, melden lokale media. “De meeste mensen hebben genoeg levensmiddelen op voorraad om het een tijdje te kunnen volhouden.”

Via weerbureau MeteoScience kunt u de ontwikkelingen live volgen.

 
Deel dit artikel: