23 ℃

Extra controles door dreiging rond Schiphol

Reizigers die naar de luchthaven Schiphol willen, worden onderworpen aan strenge controles. De gemeente Haarlemmermeer laat weten dat er “een signaal” is ontvangen, dat betrekking heeft op de luchthaven.

Schiphol Airport Amsterdam - 4De Koninklijke Marechaussee doorzoekt auto’s die op weg zijn naar Schiphol. Daardoor zijn op de A4 lange files ontstaan. Mensen zouden bij Schiphol met hun koffers uit de auto stappen en te voet verder gaan.

De Koninklijke Marechaussee en een woordvoerder van de luchthaven willen niet zeggen waarom er extra wordt gecontroleerd. Het is niet duidelijk of er een concrete aanwijzing is voor een terreuraanslag.

Ook in de vertrekhal zijn extra veiligheidsmaatregelen. Reizigers moeten hun paspoort laten zien en hun handbagage laten controleren. Sommige reizigers worden zelfs gefouilleerd.

“Dit signaal past binnen het landelijke dreigingsbeeld, dat al sinds 2013 substantieel is. De maatregelen op en rondom Schiphol moeten in dit perspectief worden gezien”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Schiphol raadt reizigers aan om geen wapens, explosieven of nucleair materiaal mee te nemen.

 
Deel dit artikel: