23 ℃
Blokkade A10 mislukt

Extinction Rebellion wil dat snelwegen beter blokkeerbaar worden

Extinction Rebellion wil dat snelwegen beter blokkeerbaar worden
Foto: TasfotoNL / Shutterstock.com

AMSTERDAM - De snelwegen in ons land moeten worden aangepast, zodat ze makkelijker te blokkeren zijn. Dat zegt actiegroep Extinction Rebellion na een mislukte blokkade van de A10 in Amsterdam.

Zaterdag probeerden activisten van Extinction Rebellion het verkeer op de A10 stil te zetten, maar dat mislukte. De actievoerders werden gehinderd door voorbijrazende auto’s. “Door het verkeer op de snelweg kunnen wij ons werk niet doen”, zegt activiste Kim Lijsterbos.

Lijstbos vindt dat Rijkswaterstaat maatregelen moet nemen waardoor snelwegen beter blokkeerbaar worden: “De bewegingsvrijheid van klimaatactivisten wordt nu ernstig ingeperkt, terwijl dat helemaal niet nodig is.”

“Met bijvoorbeeld slagbomen worden snelwegen gemakkelijk blokkeerbaar”, benadrukt de activiste. “Installeer op elke snelweg op afstand bestuurbare slagbomen en geef ons de afstandsbediening, zodat wij het verkeer kunnen stilzetten als wij dat nodig vinden. Zo kan er op een veilige manier worden gedemonstreerd voor een beter klimaat. Met direct resultaat, want auto’s die stilstaan vervuilen niet.”

 
Deel dit artikel: