17 ℃

Extinction Rebellion stopt met blokkade A12: “Nu al stuk kouder dan een maand geleden”

Extinction Rebellion stopt met blokkade A12: “Nu al stuk kouder dan een maand geleden”
Foto: Pmvfoto / Shutterstock.com

DEN HAAG - Extinction Rebellion, de actiegroep die strijdt tegen de klimaatverandering, stopt met het blokkeren van de A12 bij Den Haag. Volgens Extinction Rebellion waren de blokkades meetbaar effectief. 

Maar liefst 27 aaneengesloten dagen heeft Extinction Rebellion op de A12 gedemonstreerd tegen subsidies voor bedrijven die klimaatverandering veroorzaken. “We hadden al het vermoeden dat er een sterk verband bestaat tussen de A12 en de opwarming van de aarde”, laat een van de actievoerders weten. “In de afgelopen weken hebben we geprobeerd om de klimaatverandering te stoppen door met z’n allen op de snelweg te gaan zitten. En met succes, mogen we wel zeggen.”

Volgens de demonstrant is het effect van de acties duidelijk merkbaar: “Toen we met de blokkades begonnen, vier weken geleden, was het in Den Haag nog bijna 30 graden. Nu is de temperatuur al gedaald tot een graad of 18. De snelwegblokkades waren dus bijna net zo goed voor het klimaat als het gooien van soep over kunst en het vastlijmen van mensen aan eeuwenoude schilderijen.”

 
Deel dit artikel: