16 ℃

Experts begrijpen het niet: Waarom luistert kabinet niet naar vrijblijvende adviezen vanaf de zijlijn?

Foto: YT CC

De experts van Nederland zijn het helemaal zat. Ze vinden dat hun vrijblijvende adviezen vanaf de zijlijn te weinig serieus worden genomen door het kabinet.

Peter Barendse uit Veenendaal is expert in de aloude kunst van het loempia vouwen en vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet niet met hem om tafel wil gaan zitten: “Ik weet misschien weinig over politiek en virologie, maar ik weet des te meer van het loempia vouwen en de omstandigheden waarin dat kan gebeuren. Er is geen enkel bewijs dat ooit iemand besmet is geraakt tijden het vouwen van loempia’s. Dat lijkt mij een perfect uitgangspunt om grote loempiafestivals te organiseren. Bandjes erbij, drankje erbij en je hebt weer wat leuks voor de mensen zonder enig risico.”

Eenzelfde soort verhaal horen we van hutspot expert Xue Mingh: “Ik weet niets van loempia’s, maar kan wel zeggen dat ook het maken van hutspot al een jaar lang tot geen enkele verhoging van de coronacijfers heeft gezorgd. Sterker nog, het maken van hutspot heeft geleid tot nul extra besmettingen. Dus zeggen wij als hutspotexperts: laat ons in het weekend van Pinkpop een hutspotfestival organiseren. Een volkomen veilige bezigheid voor 50.000 hutspotliefhebbers in deze moeilijke tijden.”

 
Deel dit artikel: