13 ℃

Experts adviseren: “Kerst met familie is leuk, maar uiteindelijk gaat het om jouw mening over corona”

Foto: BearFotos / Shutterstock.com

Gedragswetenschappers zijn met een gezamenlijk statement gekomen over de manier waarop we de kerstdagen moeten ingaan. Volgens de wetenschappers is het vooral heel belangrijk om jouw kijk op corona door de strot van anderen te duwen.

Kerst is een tijd van bezinning en samenzijn. Het samenzijn staat in deze coronatijd onder druk. Veel kerstdiners zullen dit jaar anders zijn dan anders. Volgens gedragswetenschappers is het heel erg belangrijk om jouw mening over deze aanpassingen tijdens Kerst duidelijk uit te spreken: “Het is bijna onmogelijk dat iedereen tijdens de kerstfeesten eenzelfde mening heeft over de groepsgrootte en de maatregelen die over het feest zijn afgesproken. Het is van groot belang dat je duidelijk laat weten wat jij van de situatie vindt. Het kan immers niet zo zijn dat de kerstperiode jouw ego in de weg staat.”

De wetenschappers vinden niet alleen dat je je moet uitspreken over de manier waarop jouw familieleden en vrienden hebben besloten om Kerst dit jaar te vieren, maar dat je ook jouw algemene kijk op corona moet uitventen: “Mensen kroppen tegenwoordig veel te veel op. Het lijkt wel of individuele meningen er niet meer toe doen. Terwijl het juist heel belangrijk is om jouw virologische expertise met iedereen te delen. Want uiteindelijk draait Kerst om vrede in je eigen koude en verongelijkte hart.”

 
Deel dit artikel: