Eva (26) zit al een half jaar in quarantaine: “Ik mis de buitenwereld totaal niet”

Foto: Sergei Kardashev / Shutterstock.com

Eva Moelemeester had een goede baan, een grote vriendenkring en een druk sociaal leven. Maar na een coronabesmetting in juli gooide ze het roer om. Inmiddels zit Eva al een half jaar in quarantaine. “Ik zou nooit meer anders willen”, zegt ze.

Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van een leven in quarantaine. “Bij mij was het eigenlijk niet gepland”, vertelt Eva. “In juli testte ik positief en moest ik dus binnenblijven. Toen heb ik het quarantaineleven ontdekt. Na tien dagen mocht ik weer naar buiten, maar daar had ik helemaal geen zin in. Ik dacht: waarom eigenlijk?”

“Ik mis de buitenwereld totaal niet. Mijn boodschappen worden thuisbezorgd, ik geniet van Netflix en binnen is het altijd lekker warm. Maar het grootste voordeel van het quarantaineleven vind ik de rust. Geen verplichte feestjes meer en geen wandelingen door de kou. Héérlijk.”

Haar leven in quarantaine geeft Eva niet alleen rust, maar ook financiële voordelen: “Vroeger ging ik vaak uit eten en dronk ik koffie buitenshuis. Nu maak ik alles zelf, in mijn eigen keuken. Daardoor bespaar ik maandelijks tweehonderd euro. Mijn spaarsaldo is flink gegroeid, sinds ik in quarantaine leef.”

“Ik wil de rest van mijn leven in quarantaine blijven”, zegt Eva. “Ik kan het iedereen aanraden. En als je vrienden het niet begrijpen, zeg je gewoon dat je long covid hebt. Die smoes hoor je heel vaak.”

 
Deel dit artikel: