15 ℃

Eva (22) is veganist, haar hond niet: “Ik vind dat heel lastig te begrijpen”

Eva (22) is veganist, haar hond niet: “Ik vind dat heel lastig te begrijpen”
Foto: Sergey Mironov / Shutterstock.com

“Natuurlijk, hij is carnivoor, dat snap ik heus wel. Maar élke dag vlees? Hij vindt dat lekker. Ik vind dat niet normaal.”

De 22-jarige Eva Rokstoof uit Leiden is al vier jaar veganist. Haar hond Lupus is een fervente vleeseter. “Onze principes liggen wat dat betreft heel ver uit elkaar. We hebben echt samen moeten zoeken naar een manier om daarmee om te gaan”, vertelt ze.

“Ik heb heel bewust gekozen voor een veganistische leefwijze. Ik eet helemaal geen dierlijke producten, juist uit liefde voor dieren. Lupus voelt dat anders. Dat vind ik heel lastig te begrijpen, vooral omdat hij zelf een dier is.”

Vol afschuw kijkt Eva toe, terwijl haar hond een hele bak vleesbrokken verschalkt. “Walgelijk, echt walgelijk”, gruwelt ze. “Ik heb alles gedaan om hem te overtuigen ook te kiezen voor een veganistisch eetpatroon. Ik kookte elke dag vers voor hem. Broccoli, asperges, of een heerlijke veganistische curry, hij moest er niets van hebben. Als er geen vlees bij zit, moet hij het niet. Het heeft maanden gekost voor ik dat kon accepteren.”

Ondanks hun verschillen houdt Eva nog wel van haar hond: “Ik hou heel veel van dieren, dus een beetje liefde zal er altijd wel zijn. Maar respect heb ik niet meer voor dit beest. Nul.”

 
Deel dit artikel: