Lifecoach Eva (22) coacht mensen die met corona op de ic liggen

Foto: Gorodenkoff / Hugo Felix / Shutterstock.com

“Mensen die met corona op de intensive care liggen ervaren vaak een gevoel van onmacht, of onzekerheid. Met een persoonlijk coachingplan gaan we samen op zoek naar nieuwe kansen. Mensen weer in hun kracht zetten, dat geeft me ontzettend veel voldoening.”

Eva Reijters (22) werkte bij een reclamebureau in Amsterdam. Vorig jaar gooide ze het roer om. “Ik merkte dat ik veel liever met mensen werk. Nu mag ik me lifestyle coach en reiki master noemen”, vertelt ze. “Corona gaf mij de kans om mijn werkterrein uit te breiden.”

“Mensen die met corona aan de beademing liggen kunnen echt het gevoel hebben dat ze op een dieptepunt zitten. Samen proberen we zo’n situatie om te buigen tot iets positiefs”, legt Eva uit. “Tijdens een coachingsessie probeer ik niet te focussen op wat mijn cliënt níet kan, zoals zelfstandig ademen. Liever leg ik de nadruk op wat er nog wél kan. Hoe overwin je je emotionele blokkades? Hoe grijp je vanuit het bed je kansen? Hoe pak je weer de regie over je ademhaling?”

Dat haar aanpak werkt, blijkt uit de vele positieve reacties: “Laatst was ik bij een manager die bijna geen longfunctie meer had. Na drie heel inspirerende sessies kwam hij zélf tot de ontdekking dat zijn toekomst niet hier op aarde lag. Ineens zag hij het licht. Dat was zo’n mooi moment.”

 
Deel dit artikel: