23 ℃

Euthanasie-arts: “Afspraak is afspraak”

Foto: Africa Studio / Jekatarinka / Shutterstock.com

De enorme werkdruk bij medisch personeel heeft in deze tijd van corona af en toe onprettige gevolgen voor patiënten. Dat ondervond ook een 98-jarige vrouw uit Lagerwolde die eerder dit jaar een euthanasieverzoek had gedaan.

De oudste zoon van de vrouw: “Het ging al een tijdje bergafwaarts met moeder. Haar leven was behoorlijk voltooid. Maar vanmorgen, toen de euthanasie zou worden uitgevoerd, voelde ze zich plotseling weer een stuk beter. Hierdoor begon ze te twijfelen of euthanasie wel de juiste oplossing voor haar was. Toen de arts arriveerde, vroeg ze hem dan ook om de behandeling voorlopig uit te stellen. Hij wenste daar beslist niet in mee te gaan en voerde de levensbeëindiging gewoon op het afgesproken tijdstip uit.”

En woordvoerder van het ziekenhuis licht toe: “Juist nu is het belangrijk dat mensen hun afspraken met medisch personeel nakomen. Dat geldt ook voor euthanasie. Artsen hebben in deze periode een overvolle agenda, zoals u zult begrijpen. Dan wil je niet voor niks bij een patiënt komen opdraven.”

 
Deel dit artikel: