23 ℃

Europese verkiezingsgekte barst los: veel straten al versierd

Europese verkiezingsgekte barst los: veel straten al versierd
Foto: Nieuwspaal

DEN HAAG - Nederland is in de ban van de Europese verkiezingen. Op 6 juni gaan we stemmen voor het Europese Parlement, maar de verkiezingsgekte is al volop merkbaar. Veel straten zijn versierd met de blauwe vlaggetjes van de Europese Unie.

In steden als Breda, Nijmegen en Purmerend is de verkiezingskoorts goed voelbaar. Hele straten zijn blauw gekleurd. “Ontzettend leuk om te zien dat de Europese verkiezingen zo leven onder de bevolking”, zegt VVD-Kamerlid Arend Kisteman.

Ook GroenLinks-PvdA-Kamerlid Suzanne Kröger glundert bij het zien van de talloze versierde straten: “Ik wist wel dat de Europa populair is, maar dat mensen zich zo intens verheugen op de verkiezingen had ik niet verwacht.”

Foto: Nieuwspaal

Ook in deze gezellige volkswijk in Tilburg hebben mensen de Europese verkiezingskoorts te pakken.

D66-leider Rob Jetten is niet verbaasd door het enthousiasme van de kiezers: “Of je nou uit Nederland, Polen of Griekenland komt: de Europese Unie is wat ons allemaal verbindt. Nederlanders zijn trots op hun Europese afkomst. In ons paspoort staat dat we Nederlanders zijn, maar diep van binnen voelen we ons toch vooral Europeanen.”

 
Deel dit artikel: