17 ℃

Europese kranten verdeeld over terugkeer Johan Derksen

Foto: Hadrian / Shutterstock.com / YT CC

Ook in het buitenland zorgt de terugkeer van het programma Vandaag Inside voor de nodige ophef. Verschillende grote Europese kranten pakken groot uit met het nieuws over het trio Genee, Van der Gijp en Derksen.

Twee weken geleden besloot Johan Derksen te stoppen met Vandaag Inside, vanwege de ophef over het veelbesproken kaarsincident. Deze week kwam Derksen terug op dat besluit. Na een gesprek met de directie van Talpa wil Derksen tóch door. Het nieuws over zijn ommezwaai beheerst niet alleen het nieuws in Nederland, maar ook in alle andere Europese landen.

De Franse krant Le Monde plaatste Derksen vandaag pontificaal op de voorpagina. ‘La résurrection de Johan Derksen’ luidt de kop. Vrij vertaald: de wederopstanding van Johan Derksen.

De Duitse krant Bild noemt de terugkeer van Vandaag Inside een ‘overwinning van het vrije woord’ en komt komend weekend met een extra bijlage over het spraakmakende programma.

De Britse editie van de Financial Times richt zich normaal gesproken uitsluitend op economisch nieuws, maar maakt vanwege de impact van dit nieuws een uitzondering. ‘Derksen and Talpa bury their arms’ kopt de krant. De redactie van het Hongaarse dagblad Dnevnik is minder positief. De krant noemt het hypocriet dat Derksen zijn belofte om ermee op te houden na twee weken alweer intrekt.

“De crisis rond Vandaag Inside houdt de gemoederen in Europa flink bezig”, zegt mediadeskundige Paul van Geelkerken. “De reacties op de terugkeer van het programma zijn wisselend, maar opluchting overheerst. Want reken maar dat Derksens aanvankelijke besluit om te stoppen heel wat Europeanen slapeloze nachten heeft bezorgd.”

 
Deel dit artikel: