16 ℃

Europese Commissie pleit voor één gemeenschappelijke coronavariant

Foto: Studio Peace / Shutterstock.com

Terwijl de zorgen over de Zuid-Afrikaanse virusvariant stijgen, werkt Europa achter de schermen aan een oplossing. Binnen de Europese Commissie wordt gepleit voor één coronavariant voor alle Europese landen.

In zuidelijk Afrika werd onlangs weer een nieuwe virusmutatie ontdekt. De nieuwe variant bestaat naast de alphavariant, de deltavariant, de Britse variant en de Indiase varianten die we al kennen. EU-commissaris Didier Reynders vreest dat een wildgroei aan varianten voor verwarring kan zorgen.

“We moeten ons afvragen of Europa wel meerdere virusvarianten nodig heeft”, aldus Reynders. “Voor de positie van Europa op het mondiale coronaspeelveld is het beter als we ons beperken tot één variant voor alle landen binnen de Europese Unie.”

De Europese Commissie heeft nog niet bepaald welke variant in Europa zal gaan gelden. “Daarover zullen we goede afspraken moeten maken”, aldus Reynders. “Verder zal moeten worden onderzocht welke variant voor Europa het meest geschikt is. Onder de bevolking van Griekenland zijn veelbelovende mutaties in ontwikkeling, maar daar heeft Cyprus bezwaar tegen. Politiek ligt het allemaal erg gevoelig.”

 
Deel dit artikel: