19 ℃

Europees Parlement stemt over standaard oplaadkabel in afwachting van Russische kernaanval

Europees Parlement stemt over standaard oplaadkabel in afwachting van Russische kernaanval
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Alle telefoons en tablets in de Europese Unie moeten vanaf eind 2024 met hetzelfde type kabeltje kunnen worden opgeladen. Dat is de uitkomst van een stemming die vandaag plaatsvond in het Europees Parlement, in afwachting van een Russische aanval met kernwapens op Oekraïne.

Terwijl de wereld volgens verschillende deskundigen aan de afgrond staat van een nucleaire holocaust, vergaderde het Europees Parlement over de oplaadkabels voor consumentenelektronica. Bepaald werd dat alle telefoons en tablets vanaf eind 2024 moeten kunnen worden opgeladen met een USB-C-kabeltje.

Rusland annexeerde vrijdag vier Oekraïense provincies en dreigt die gebieden ‘met alle beschikbare middelen’ te zullen verdedigen. Nu het Oekraïense verzet in hoog tempo oprukt, is de kans dat Poetin daadwerkelijk naar zijn kernwapens grijpt groter dan ooit. Intussen stemden 602 leden van het Europees Parlement vóór een wet die bepaalt welk oplaadkabeltje gebruikt moet gaan worden voor telefoons en tablets binnen de EU.

Rapporteur Alex Agius Saliba van het Europees Parlement noemde het een fantastische dag voor alle Europeanen. “Het Europees Parlement heeft vandaag een belangrijke stap gezet op de weg naar verbroedering en wereldvrede. Europa heeft straks een universeel oplaadkabeltje voor alle telefoons en tablets. Dit laat zien waartoe de mensheid met vereende krachten in staat is.”

 
Deel dit artikel: