Europarlementariërs beschuldigen Hoekstra van banden met CDA

Europarlementariërs beschuldigen Hoekstra van banden met CDA
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

STRAATSBURG - De aanstelling van Wopke Hoekstra als Eurocommissaris voor klimaatzaken is allerminst zeker, nu bekend is geworden dat Hoekstra in het verleden banden met het CDA onderhield.

Hoekstra heeft gesolliciteerd voor de functie van Eurocommissaris, maar enkele feiten uit zijn verleden zouden weleens roet in het eten kunnen gooien. Zo is Hoekstra begin deze eeuw betrokken geraakt bij het CDA. Recentelijk nog zou hij meerdere keren contact hebben gehad met mensen van het CDA. Meerdere Europarlementariërs eisen opheldering.

“Als Hoekstra inderdaad nog contacten onderhoudt met het CDA, dan heeft hij natuurlijk heel wat uit te leggen. Zijn geloofwaardigheid als klimaatcommissaris staat op het spel”, zegt politiek verslaggever Fons Knielen. “Het is de vraag of Hoekstra überhaupt nog kans maakt op zijn gewenste functie. Hij zal in ieder geval met een verdomd goeie verklaring moeten komen. Een Eurocommissaris voor klimaatzaken hoort in het belang van het klimaat te denken en te handelen. Vanzelfsprekend past daar geen CDA-lidmaatschap bij.”

 
Deel dit artikel: