19 ℃

Europa woest over Russisch dreiglied bij Songfestival

Foto: YT CC

In verschillende Europese landen is woedend gereageerd op de dreigende taal in het Russische lied voor het Eurovisie Songfestival. Het lied ‘Russian woman’ van zangeres Manizha is een regelrechte oorlogsverklaring, luidt het Europese standpunt.

Terwijl Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigt met het keurige liedje ‘Birth of a new age’ laat Rusland een heel andere boodschap horen. Songfestivalkenner Angelo Kellers is geschokt na het horen van de Russische inzending. “Rusland wil ons laten geloven dat ‘Russian woman’ gewoon een liedje over vrouwen is, maar wij weten wel beter. Dit is een keihard dreigement”, aldus Kellers.

De oorlogstaal van de Russen heeft de internationale betrekkingen behoorlijk op scherp gezet. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de Russische ambassadeur op het matje geroepen. Australië doet uit protest niet meer mee aan het Songfestival.

In het refrein van het Russische lied wordt in cryptische taal verwezen naar een grootschalige nucleaire aanval, die West-Europa van de kaart zal vegen. “De boodschap van de Russen is duidelijk. Vooral de zin ‘Stand up, let’s go’ is een rechtstreekse verwijzing naar een Derde Wereldoorlog”, aldus Kellers.

 
Deel dit artikel: