23 ℃

Europa wil trekvogels in eigen regio opvangen

De Zuid-Europese landen kunnen de enorme stroom trekvogels niet meer aan. Dat heeft de Griekse minister van Binnenlandse Zaken laten weten. Naar schatting drie miljoen migranten proberen vliegend de Middellandse Zee over te steken. Velen overleven de overtocht niet.

trekvogelsZwaluwen en grutto’s ontvluchten massaal de door kou getroffen landen en vliegen onder meer naar Griekenland, Frankrijk en Spanje. Eenmaal daar aangekomen kunnen de vogels dan vrij doorreizen naar het zuiden. Maar de Zuid-Europese landen peinzen er niet over de trekvogels door te laten. “Opvangplekken zitten hier overvol. Alleen al in de afgelopen week zijn meer dan zeshonderdduizend vogels ons land binnengekomen. Meer kan ons land echt niet aan”, aldus de Griekse minister Kouroumplis.

Volgende week overlegt de Europese Commissie over de trekvogelcrisis. Een meerderheid van de Europese regeringsleiders is het erover eens dat de massale uittocht een halt moet worden toegeroepen. Zo wordt gepleit voor meer opvangplekken in de eigen regio.

 
Deel dit artikel: