28 ℃

Toch een caravanverbod? Europa is Nederlandse ‘amateurzigeuners’ spuugzat

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Dit jaar kunt u waarschijnlijk voor het laatst met de caravan op vakantie. Steeds meer Europese landen hebben het helemaal gehad met de caravantoeristen uit Nederland. 

In vrijwel alle Europese landen is rijden met een caravan voorbehouden aan ervaren zigeuners. Nederlanders die met een caravan de openbare weg op gaan en dat ‘vakantie’ noemen, worden verafschuwd. Vooral in Frankrijk wordt neergekeken op de Nederlandse ‘amateurzigeuners’.

De Franse verkeersorganisatie SNDS is de jaarlijkse intocht van Nederlandse caravantoeristen spuugzat. “Het is absurd wat Nederlanders met caravans uitvreten”, zegt woordvoerder François Connard. “Soms rijden ze helemaal naar Zuid-Frankrijk met een caravan achter de auto. Waar ben je dan in vredesnaam mee bezig?”

Volgens Connard zorgen Nederlandse caravanbezitters voor gevaarlijke situaties op de weg. “Een caravan achter de auto van een amateur kan enorm gaan slingeren boven de 150 kilometer per uur. Vaak zie je dat caravanrijders daarom niet sneller durven dan 120, ondanks aandringende achteropkomers. Dat leidt tot versuffing op de snelweg. Je zal er maar achter zitten met je leasebak.”

 
Deel dit artikel: