15 ℃
Samen niet meer in te halen

Euforie Feyenoord van korte duur: AZ en Twente kampioen

Euforie Feyenoord van korte duur: AZ en Twente kampioen
Foto: YT CC / andriano.cz / Shutterstock.com

AZ en Twente hebben zich gekroond tot landskampioen van het seizoen 2022-2023. Met een gezamenlijk puntenaantal van honderd zijn ze nu al niet meer in te halen.

Trainers Ron Jans en Pascal Jansen konden hun emoties maar moeilijk de baas toen ze maandagochtend het verlossende telefoontje van de KNVB ontvingen. “Hier heb je het hele seizoen met elkaar naartoe gewerkt”, aldus het blije trainersduo. “Toen we in de voorbereiding erachter kwamen dat beide selecties onvoldoende kwaliteit bezitten om zélf voor de winst te gaan, hebben we besloten gezamenlijk op te trekken. Onze gezamenlijke driepunter van zondag heeft ervoor gezorgd dat de missie is volbracht.”

Feyenoord-trainer Arne Slot reageerde, daags na de gewonnen klassieker, verslagen: “Tot vorige week leek er geen vuiltje aan de lucht, maar als clubs zich gaan bundelen, wordt de situatie ineens heel anders. Dat zagen we afgelopen woensdag bij de PvdA en GroenLinks en nu dus ook bij AZ en Twente”, aldus de verbouwereerde trainer.

De schaal wordt nog dit weekend op een geheime locatie tussen Alkmaar en Enschede uitgereikt. Ingewijden zeggen dat dorpshuis de Horsterhoek in Vierhouten door de KNVB is aangemerkt als mogelijke locatie. Naar verluidt zetten zij alle zeilen bij om de veiligheid te garanderen: “We verwachten negenduizend doorgesnoven hooligans uit de Zaanstreek samen met twintigduizend gelijkgestemden uit Enschede. We hebben alle vrijwilligers nodig.”

 
Deel dit artikel: