EU lacht Engeland uit: “Door Brexit zitten Britten opgescheept met grote hoeveelheden vaccins”

Foto: Rido / Shutterstock.com

De Europese Unie heeft hard uitgehaald naar de Britten. Volgens Brusselse bureaucraten is het weer duidelijk dat de Brexit zeer nadelig is voor het Verenigd Koninkrijk. Door de enorme hoeveelheden vaccins moeten verpleegkundigen daar dag en nacht werken om inwoners te vaccineren.

Vandaag werd opnieuw duidelijk dat er veel meer vaccins naar het Verenigd Koninkrijk gaan dan naar de EU en dat is volgens een woordvoerder uit Brussel ook precies de bedoeling: “Wij willen als EU niet worden overspoeld met vaccins. Bureaucratische regels zijn er niet om geschonden te worden. Kijk naar de puinhoop in Engeland, waar verplegers dag en nacht moeten doorprikken om de enorme vaccinvoorraad weg te werken.”

Toch zouden veel inwoners van de EU wel graag zien dat vaccins sneller beschikbaar zijn. Is dat geen belangrijk signaal voor de Unie om misschien toch meer snelheid te betrachten? “Nee, absoluut niet. Als wij voor de wensen van de burger zouden zwichten, kunnen we de EU net zo goed opdoeken. Aan dat soort populisme wensen wij in Brussel niet mee te doen.”

 
Deel dit artikel: