18 ℃

Ernstige smog in Parijs na slotvuurwerk klimaattop

De vuurwerkshow aan het einde van de klimaattop in Parijs heeft geleid tot ernstige smog. Zelfs nog uren na de vuurwerkshow hingen dikke rookwolken boven de stad. Frankrijk vierde hiermee het milieuakkoord, dat tijdens de klimaattop werd gesloten.

smog-in-Parijs-na-slotvuurwerk-klimaattopTer afsluiting van de klimaattop ging zo’n twintigduizend kilo vuurwerk de lucht in. Europese regeringsleiders hebben tijdens de klimaattop afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Afgesproken is dat de uitstoot van schadelijke broeikasgassen flink wordt verminderd. Om het akkoord te vieren, werden de Europese leiders getrakteerd op een spectaculaire vuurwerkshow.

Alleen al op Avenue des Champs-Élysées werden ruim zesduizend vuurpijlen afgeschoten. Door de enorme smog die dat veroorzaakte, waren de laatste vuurpijlen amper nog te zien. De rook blijft waarschijnlijk nog dagen hangen. Parijzenaren wordt geadviseerd zo veel mogelijk binnen te blijven. Frankrijk is blij dat er tijdens de klimaattop belangrijke stappen zijn gezet om het milieu te verbeteren.

 
Deel dit artikel: